Forever Young

Sengal punya Reff , phuihhhh -_-
Friday, 8 June 2012 . 0 word(s) .
                Assalamualaikum , hmmmmm baru je lepas tgok perlawanan antara Singapura vs. Malaysia , malaysia main bapak power , tibeee je separuh masa kedua Singaphuihhh dpt sepakan penalti , tapi x masuk pun , wkwkwkwkw :3
Last , dpt la jugak 2 gol . tu pun pasal Reff yang macam GAMPANG -_____- sumpah aku tak puas ati betul ngan Reff tu -____-
eeeeeeeee , sabar je lahh , nak buad cam ne , seri pun seri laaa :( 
Reff PUNCAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
 -___-
Tengok ni , buktiii -,-



KRONOLOGI tentang Kontroversi tadi .

1) Singapura diberikan sepakan penalt i, walaupun apek berjaya menyentuh bola , sebelum lawan dapat menyentuh (sebenarnya sentuh bola tak kena) , pengadil off position , dan sepatutnya clean save !

2) Selepas KFCM(apek) berjaya menyelamatkan penalti , INDIRECT FREE KICK diberikan , atas alasan slps itu , pemain memberikan "back pass" kepada 
 KFCM(apek) ,  (padahal sepatutnya bola itu off ball, apek cedera sikit dan keadaan kelam kabut). alasan lain
Aidi si kembar tul mengatakan "yes" kepada pengadil dan dpt yellow card , tapii sthu orang punya ayat ni , jika tiada sntuhan bola , mana boleh kasi free kick -____-

3)Memang GAMPANG  ini pengadil tetapi perasankah kita kebanyakan match dgn lawan yg agak setaraf dgn kita (vietnam, india, filipina, singapura, myanmar) , selalunya kita seri terutamanya apabila away . Mungkinkah kekuatan mental pemain kita belum begitu kuat? insyaallah boleh dibaiki :) Apapun , PRESTASI NATIONAL TEAM SEMAKIN MENINGKAT.
 SILA BAHAM SINGA PURA - PURA ini di KANDANG HARIMAU NANTI , yeahhh semangat nih :DD


Ini ada beberapa fomula MATH Singaphuihhh :)

andaikan singapura = x
andaikan bola = y
andaikan rasuah = r


persamaan rasuah

x + y = r

kesimpulannya : singapura dan rasuah berpisah tiada (^_^)




Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post